iPhone'larda Reklam Gösterilmeye Başlanacak

Apple'ın telefonları olan iPhone'da reklam gösterilmeye başlanacak.
Dev teknoloji şirketi ve telefon üreticisi Apple'da müşterilerini kızdıracak bir yenilik getirdi. Ama bu sefer Apple'ın sunacağı bu yenilik iPhone kullanıcıları için değil App Store'da uygulama ve oyun yayınlayan IOS geliştiricilerine yönelik olacak.
Telefon üreticisi her IOS güncellemesi ile birlikte kullanıcılarını memnun edecek ve kullanıcılarının isteği doğrusunda birçok yeni özellik sunuyordu.
Fakat iPhone cihazlara yeni gelecek güncelleme ile App Store'da IOS uygulama geliştiricileri için bir yenilik yapacak ve böyle bir yenilik yapılacağı için IOS geliştiricileri çok memnun fakat iPhone kullanıcıları için aynı durum söz konusu değil.
IOS geliştiricilerine tanınacak olan bu haklar iPhone kullanıcılarını şimdiden kızdırdı ve Apple'a tepki göstermeye başladılar.
Çünkü bu güncelleme ile birlikte IOS geliştiricileri reklam yayınlayabilecek.
Yani bundan sonra iPhone kullanıcılarının telefonunda reklamlar yer alacak.
Bu App Store'un yeni politikasi ile birlikte 30 Nisan tarihinde IOS geliştiricileri tarafından kullanılmaya başlanacak.
IOS geliştiricileri App Store'da yayınlandıkları uygulamalar ve oyunlar aracılığı ile iPhone telefonlara bildirim olarak reklamlar gösterecek.
Bu reklamlar IOS 13 arayüzlü iPhone telefonlarda gösterilecek.
Reklamlar IOS geliştiricileri için büyük bir avantaj oluştururken, her alanda reklamlarla karşılaşan kullanıcılar iPhone cihazlarında da reklam gösterilmesine bir hayli tepki verdi.
Bu durum karşısında çaresiz kalan iPhone kullanıcıları için uygulamalardan ve oyunlardan gelecek olan reklam bildirimlerini engellemenin bir yolu bulunuyor.
Eğer kullanıcılar iPhone cihazlarında IOS geliştiricileri tarafından uygulamalar ve oyunlar aracılığı ile gönderilecek olan bu reklam bildirimleri ile karşılaşmamak isterlerse reklam gönderen uygulama veya oyun için cihazın ayarlar kısmından uygulama izinleri bölümünden reklam gönderen uygulama için bildirimleri kapatmaları yeterli olacaktır.
Fakat bildirimler önemli bir yere sahip bu bir çok kullanıcıda hemfikirdir eğer kullandığınız uygulama veya oyun size bildirimler aracılığı ile birşeyleri hatırlatıyorsa bildirimleri kapattığınız zaman o uygulamadan hiçbir şekilde bildirim almayacağınız için bu iPhone kullanıcıları için bir dezavantaj olacaltır.
iPhone kullanan kişiler bu durumda hiç memnun değil ve Apple'ın bu kararından tekrar dönmesi oyun ve uygulamalarda reklam gösterilmemesini istiyorlar kullanıcılar her alanda reklamlarla karşılaşmaktan memnun değil hele başarılı bir telefon üreticisi Apple'ın böyle bir adım atmasından hiç memnun kalmadılar.

0/Post a Comment/Comments

Daha yeni Daha eski